Achter de Hoven 12

 

Achterdehoven

Atelier De Garage

Trijntjes Muys en Co Raatjes

 

Trijntje Muys-Kroon

Trijntje 2011 schildert in haar atelier

Trijntje werd geboren in Bergen NH en vanaf 1972 woont en werkt ze in Dwingeloo.

Na een loopbaan in het onderwijs die eindigde aan de PABO in Meppel begon ze zich met  enthousiasme te wijden aan de schilderkunst. Aquarel sprak haar in het bijzonder aan  omdat er veel mogelijkheden tot verfijning en nuance in aanwezig zijn.

“Het belangrijkste in een aquarel is voor mij het licht en de  contrasten in transparante  kleurtonen en kleursluiers”.  Het creëren van sfeer is voor haar een essentieel  onderdeel bij het maken van een aquarel.

In de landschappen, interieurs, bloemen en stillevens gaat het om een intieme weergave van de werkelijkheid.  De werkelijkheid is altijd haar uitgangspunt, maar de ontstane aquarel laat dit soms slechts ten dele zien. De objecten zijn meestal niet scherp omlijnd, maar vloeien in zorgvuldig  opgebrachte kleurvlakken in elkaar over.

Om zich steeds in nieuwe aspecten van de aquareltechniek te kunnen bekwamen zocht ze contact met kunstenaars in binnen- en buitenland waaronder: Gerard v.d.Weerd, Sjoerdtje Hak, René Jansen en Herman van Hoogdalem.

In 2000 werd ze ingeschreven als beelden kunstenaar bij het Centrum voor Beeldende Kunst in Assen (www.cbkdrenthe.nl). En ze is lid van het Beelden Collectief Drenthe (www.beeldendcollectiefdrenthe.nl).

Jarenlang gaf Trijntje aquarelleerles in eigen atelier en elders. Haar nieuwste  werken zijn te zien in Atelier De Garage in het centrum van Dwingeloo waar zij woont. Geopend: 3e weekend van de maanden mei t/m oktober van 13 – 17 uur.

Trijntje vindt haar inspiratie vooral in  eenvoudige mooie dingen als het gaat om stillevens. Ook het landschap in de verschillende jaargetijden, vooral in de omgeving van Dwingeloo, is een uitnodiging om te komen tot een aquarel waarbij ook steeds nieuwe gebieden binnen de  aquarelleertechniek worden ontdekt. Soms zijn haar werken figuratief weergegeven (zoals b.v. bij haar kerkinterieurs) terwijl ook vaak sprake kan zijn van een grote mate van abstractie.

Voor informatie: tel. 0521-592058

of email: muystrijntje@kpnmail.nl

Adres: Achter de Hoven 12,

7991 AD Dwingeloo

Zie ook :   www.trijntjemuys.nl  

 

 

Werk van Trijntje

 

Fantasie / aquarel


Pioenrozen / aquarel

Witte bloemen / aquarel

Gele tulpen met blauw flesje / aquarel

Co Raatjes

Co Raatjes-Dijkstra volgde de vakstudie aan de  Klassieke Academie te  Groningen. Ze werkt vooral met de aquareltechniek, maar ook met potlood en houtskool kan ze overweg. Ze is geïnteresseerd in de directe en essentiële weergave van haar onderwerp. Het portret van mens en dier behoort tot haar favorieten alsmede landschap, bloemen en stillevens. 

Brunstingerveld 14a, 9411 VJ Beilen.                                                      Tel:0593526137                                                                                                        Email:jurcora@gmail.com

Werk van Co

Ransuil / potlood

Geitjes / aquarel

Poes / aquarel

Ezelin met jong / aquarel