DwingelDicht

KROONPEN (3)

Poëziefestijn met Lentekriebels

Er is een in Dwingeloo een nieuw initiatief ontstaan vanuit een groep poëzieliefhebbers, die zich DwingelDicht noemen. De werkgroep is onderdeel van de stichting Kunst en Cultuur Westerveld en bestaat uit:

  • Janny van Meurs
  • Jaap Groen
  • Alok van Loon
  • Jetze van der Veen
  • Truus van der Voet

 

In Dwingelart wordt in het kader van de Kunstroute vanaf 23 april t/m 22 mei een overzichtstentoonstelling: Lentekriebels  gehouden van het werk van de kunstenaars die deelnemen aan de Kunstroute.

Op zaterdag 30 april wordt een dichtworkshop georganiseerd in DwingelArt o.l.v. de dichter Mischa Huijstee (dorpsdichter Dwingeloo). De deelnemers worden uitgedaagd gedichten te schrijven waarbij zij zich op hun beurt weer laten inspireren door de  ‘lentekriebels’ kunstwerken die in DwingelArt hangen.

 

Op zaterdagavond 7 mei is in DwingelArt een open podium waar dichters hun gedichten voordragen afgewisseld met live luistermuziek van lokale muzikanten en het koor Intermezzo. De avond wordt geleid  door de dorpsdichter Mischa Huijstee.

 

Je kunt je aanmelden voor de workshop, maar ook een gedicht opsturen, door  een bericht naar het e-mailadres: gedichten@kunstdorpdwingeloo.nl te sturen.