Stroovledder 3

Groepsaccommodatie StrooDrie

Mathide Vermeulen (schilderijen)

Zelfportret

Mijn naam is Mathilde Vermeulen, in 1970 afgestudeerd aan de Academie Minerva Groningen. Ik heb een aantal jaren tekenlessen gegeven aan het middelbaar onderwijs. Daarna heb ik een vrij lange periode te weinig tijd gehad voor mijn creatieve werk. Ruim twintig jaar geleden heb ik de draad weer opgepakt. Ik werk vanuit huis waar ik een prachtig atelier heb.

Het werk van mij is zeer gevarieerd, aanvankelijk vooral illustraties in tijdschriften. Mijn eerste serie schilderijen waren gemaakt in een kubistische stijl, gevolgd door schilderijen met een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Ik word zeer geïnspireerd door de omgeving waarin ik mij op dat moment bevind, vooral op mijn buitenlandse reizen. Van elke reis neem ik bijzondere voorwerpen mee. Je moet dan denken aan maskers, Wajangpoppen en beelden. Deze voorwerpen verwerk ik vervolgens in mijn schilderijen.

Ook de prachtige kleuren uit landen zoals Peru, Chili, Indonesië en Tanzania zijn een bron van inspiratie voor mij. Daarnaast wordt mijn werk ook beïnvloed door bizarre foto’s die ik tegenkom in tijdschriften en kranten. Ik streef ernaar de gevoelens en emoties van deze tijd op een authentieke manier vast te leggen in mijn kunst.

In de Coronatijd heb ik kunnen genieten van de rust en heb ik mezelf nog verder kunnen ontplooien! Mijn recente werk bestaat uit gekke, ietwat surrealistische felgekleurde koppen. Ik werk nu vooral in acylverf, maar heb ook gewerkt met olieverf, houtskool, pastel en verschillende andere technieken. Een aantal van mijn schilderijen hebben in bruikleen in een bedrijf in Groningen gehangen. Nu ben ik er klaar voor om mijn werk te exposeren. Ik hoop mensen blij te maken met mijn creaties!

website:  www.mathildevermeulen.nl

Werk van Mathilde

Hilarisch / Acryl op doek / 70 x 70

Blazend naar vlinders / Acryl op doek / 100 x 120

-Oh- / Acryl op doek / 100 x 120

Aardbeving / Olieverf op doek / 120 x 80 ………………..Dronken huizen / olieverf op doek / 30 x 40

Maria met kind / Olieverf op doek / 40 x 50

Moeder met kinderen / Olieverf op doek / 100 x 120