Westeinde 35

Monique-boerderij

 

Monique Wolters en Mieke Petri-Stoker

 

Monique (Schilderijen en fotografie)

monique-zelf

Na realistisch te hebben gewerkt is Monique steeds meer abstract gaan schilderen. De laatste jaren gebruikt zij in haar schilderijen mixed media, hierbij worden allerlei materialen in haar doeken verwerkt. Daar zit ook afval bij als statement tegen de “onvoorstelbare afvalberg” die we als mensheid produceren. Dit resulteert in krachtige, kleurrijke, driedimensionale werken waarin het licht de belangrijkste rol speelt.

De laatste vijf jaar legt Monique zich ook toe op fotografie. Dit resulteert in stillevens die zijn vormgegeven met bloemen, water, glas, verf en andere materialen. Ook hier staat het licht centraal en valt de kracht en kleur van het beeld weer op. Daarnaast  bewerkt zij foto`s  op de computer om de werkelijkheid naar haar hand te zetten. De foto’s worden op allerlei manieren afgedrukt. Denk hierbij aan afdrukken op acryl en dibond/aluminium. De composities en belichting geven een vervreemdend effect en een eigenheid die al haar werken kenmerken.

 
 
Werk van Monique
 
 
 
 
Compositie in blauw met hortensia en papaver / 2017 / afdruk op plexiglas
 
 
 

Monique autumn

Autumn / 2015 / 100 x 80 / mixed media

 

Eternal Blue / 2017 / 80 x 80 / mixed media op linnen

 

Blue Motion / mixed media / 2019

Wonder Why / mixed media / 2019

Mieke Petri-Stoker (Keramiek)

Klei is een zacht wonderbaarlijk materiaal om door vuur te verstenen. Mijn werk bestaat uit handgemaakt figuratief werk die vaak een lach ontlokken. Mijn stijl is kleurrijk en gevarieerd. Zo maak ik dus kunst met een knipoog.

Facebook

Werk van Mieke